Φως στην άκρη του τούνελ για την αγορά των containerships

Φως στην άκρη του τούνελ για την αγορά των containerships

90
Φως στην άκρη του τούνελ για την αγορά των containerships

Παρά την ανάκαμψη που παρατηρήθηκε το περασμένο έτος στην αγορά των ναύλων που αφορούν τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, οι επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη αγορά δεν έχουν αποφέρει τις αναμενόμενες οικονομικές αποδόσεις.

Το 2017 τα lease rates που αφορούν τον εξειδικευμένο εξοπλισμό στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατέγραψαν αύξηση κατά 50% και επιδρούν στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών.

Όπως δήλωσε ο κ. Andrew Foxcroft, επικεφαλής αναλυτής της Drewry, παρόλο που οι τα οικονομικά αποτελέσματα στη συγκεκριμένη αγορά παρουσίασε ευοίωνα και θετικά σημάδια το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ωστόσο δεν αναμένεται να διατηρηθούν τελικά στα ίδια επίπεδα.

Αναφορικά με το μέλλον, όπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση της Drewry, οι εμπορικές ροές θα σημειώσουν βελτίωση και θα καταγραφεί επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων οπότε αναμένονται και πάλι καλύτερες μέρες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.