Ελαφρώς πτωτικά κινήθηκαν οι εξαγωγές ρυζιού της Καμπότζης

Ελαφρώς πτωτικά κινήθηκαν οι εξαγωγές ρυζιού της Καμπότζης

40
Ελαφρώς πτωτικά κινήθηκαν οι εξαγωγές ρυζιού της Καμπότζης

H Καμπότζη εξήγαγε 271.500 τόνους αλεσμένου ρυζιού κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2018 μειωμένοι κατά 5,6% σε σχέση με τους 288.500 τόνους εξαγόμενου αλεσμένου ρυζιού το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη 10 Ιουλίου.

Τα ίδια στοιχεία αναφέρουν ότι 68 εταιρείες λειτουργούν ως μεσάζοντες για τη διανομή του ρυζιού της Καμπότζη σε 56 χώρες σε όλον τον κόσμο. Επισημαίνεται, ότι η Κίνα αποτελεί τον κορυφαίο εισαγωγέα ρυζιού του Βασιλείου ενώ ακολουθούν η Γαλλία, η Πολωνία, η Ολλανδία και η Μεγάλη Βρετανία όπως τονίζει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας απέστειλε 62.100 τόνους αλεσμένου ρυζιού προς τον ασιατικό γίγαντα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους όταν κατά το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν οι εξαγωγές προς την Κίνα παρουσιάστηκαν αυξημένες κατά 34%.

Τέλος, σημειώνεται ότι το 2017, οι εξαγωγές αλεσμένου ρυζιού από την Καμπότζη ανήλθαν στους 635.679 τόνους αυξημένες κατά 17% συγκριτικά με ένα χρόνο πριν.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.