Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για την παραγωγή σιτηρών στην Ισπανία

Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για την παραγωγή σιτηρών στην Ισπανία

48
Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για την παραγωγή σιτηρών στην Ισπανία

H ισπανική παραγωγή σιτηρών κατά το τρέχον έτος αναμένεται να ανέλθει στους 23,8 εκατ. τόνους παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 53,5% συγκριτικά με την παραγωγή του 2017 η οποία άγγιξε τους 15,5 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Συνεταιρισμών Αγρο-Τροφίμων της Ισπανίας.

Η αναμενόμενη αυτή αύξηση της παραγωγής θα προέλθει, κυρίως, από την αύξηση στον σιτοβολώνα της Ισπανίας, την αυτόνομη κοινότητα Καστίλλη-Λεόν, η οποία παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από καλές σοδειές σιτηρών. Μολονότι, πέρυσι η Καστίλλη-Λεόν «γνώρισε» μια πρωτόγνωρη ξηρασία με αποτέλεσμα η παραγωγή της να μειωθεί, εκτιμάται ότι η παραγωγή της για φέτος θα αγγίξει τους 8,3 εκατ. τόνους παρουσιάζοντας αύξηση άνω του 142%.

Παράλληλα σημαντική αύξηση προβλέπεται να καταγραφεί και για την αυτόνομη κοινότητα της ΚαστίλληςΛα Μάντσα, καθώς η παραγωγή της αναμένεται να αυξηθεί κατά 54,2% στους 4,07 τόνους σιτηρών, ενώ και η Αραγωνία εκτιμάται ότι θα αυξήσει την παραγωγή της στους 3,51 τόνους (+20%).

Να σημειωθεί, ότι ο Πρόεδρος των Συνεταιρισμών Αγρο-Τροφίμων της Ισπανίας, Juan Carlos Bermejo, σε δήλωσή του επιβεβαίωσε ότι αναμένεται μια πολύ καλή συγκομιδή σιτηρών μακράς διάρκειας παρά το γεγονός ότι σε κάποιες περιοχές η συγκομιδή έχει καθυστερήσει λόγω των έντονων βροχοπτώσεων της περασμένης άνοιξης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.