Υπό τον έλεγχο της Boeing περνά η βραζιλιάνικη Embraer

Υπό τον έλεγχο της Boeing περνά η βραζιλιάνικη Embraer

124
Υπό τον έλεγχο της Boeing περνά η βραζιλιάνικη Embraer

Ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα ότι η Boeing Co. και η Embraer SA υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την δημιουργία μίας στρατηγικής επιχειρηματικής συνεργασίας, που θα επιτρέψει στις δύο εταιρείες να ενδυναμώσουν την θέση τους στην παγκόσμια αεροδιαστημική βιομηχανία.

Με βάση την μη δεσμευτική συμφωνία αναμένεται να συσταθεί ένα κοινό επιχειρηματικό σχήμα, που θα περιλαμβάνει τις εμπορικές αερομεταφορές και τις δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών της Embraer, οι οποίες θα ευθυγραμμίζονται στρατηγικά με τις εμπορικές δραστηριότητες ανάπτυξης της Boeing. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Boeing θα κατέχει 80% στο κοινό επιχειρηματικό σχήμα που δημιουργείται και η Embraer το υπόλοιπο 20%.

Όπως αναφέρεται στο επίσημο δελτίο Τύπου, η εμπορική αξία της συμφωνίας αγγίζει τα $4,75 δις. Η προτεινόμενη εταιρική σχέση αναμένεται να αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή της Boeing από το 2020 και να δημιουργήσει εκτιμώμενες ετήσιες συνέργειες κόστους, πριν από τη φορολογία, ύψους περίπου $150 εκ. μέχρι το τρίτο έτος.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας, που έρχεται έπειτα από επίπονες διαπραγματεύσεις μηνών, η αμερικανική Boeing, όπως σημειώνουν παράγοντες της διεθνούς αεροπορικής βιομηχανίας, πρόκειται να ενίσχυσει σημαντικά την παρουσία της στην αγορά των μικρών επιβατικών αεροσκαφών, στα οποία εξειδικεύεται η Embraer. Η τελευταία, πάντως, θα διατηρήσει τον αποκλειστικό έλεγχο των αμυντικών της δραστηριοτήτων.

Πλέον η Boeing μαζί με την Embraer θα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν ένα ευρύ portfolio εμπορικών αεροσκαφών, από αεροσκάφη 70 θέσεων έως και άνω των 450, ενώ θα βελτιώσουν σημαντικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν προς όφελος της παγκόσμιας πελατειακής τους βάσης.

Φωτό: boeing.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.