Η Maersk στρέφεται προς νέους κλάδους της βιομηχανίας

    152
    Η Maersk στρέφεται προς νέους κλάδους της βιομηχανίας

    H δανέζικη εταιρεία ανάπτυξης αιολικών συστημάτων, Vestas, και η Maersk Supply Service σύναψαν μια συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και τεχνολογιών επόμενης γενιάς για την βιωσιμότητα του κλάδου που αφορά τη διαχείριση και λειτουργία υποδομών και εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Η εν λόγω σύμπραξη στοχεύει στην αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων του κλάδου όπως είναι η μείωση του κόστους ενεργειακών υποδομών με σκοπό την μείωση του κόστους στην εφοδιαστική αλυσίδα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Vestas σε ανακοίνωσή της.

    Επισημαίνεται ότι οδηγούμενη κυρίως από την καταναλωτική ζήτηση για βιώσιμη ενέργεια και από την ανάγκη για μειωμένο κόστος ενέργειας, η παγκόσμια παραγωγή αιολικής ενέργειας θα διπλασιαστεί έως το 2027. Έτσι μία από τις κυριότερες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η βιομηχανία τα επόμενα χρόνια είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς και εγκατάστασης ανεμογεννητριών και κάπου εδώ εμπλέκεται το νέο αυτό εγχείρημα καθώς οι δύο εταιρείες θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τα μοναδικά τους πλεονεκτήματα. Από την μία πλευρά η εμπειρία της Vestas στην αιολική ενέργεια και από την άλλη η εμπειρία της Maersk Supply Service στους τομείς θαλάσσιας και υλικοτεχνικής υποστήριξης θα συνδυαστούν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας στον κλάδο.

    Ακολούθως το πρώτο έργο που εγκαινιάζουν οι δύο εταιρείες φέρει το όνομα «Vertical Installer» και αφορά την ανάπτυξη ενός γερανού για μειωμένο κόστος εγκατάστασης ανεμογεννητριών τόσο σε ξηρά όσο και σε θάλασσα.

    Ο CEO της Maersk Supply Service, Steen Karstensen, αναφερόμενος στην συνεργασία με την Vestas τόνισε ότι αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πως η μακροχρόνια εμπειρία στις θαλάσσιες υπηρεσίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νέες βιομηχανίες.

    Τέλος επισημαίνεται ότι το «Vertical Installer» χρηματοδοτείται με κεφάλαια ύψους 47 εκατομμυρίων κορωνών Δανίας για τα επόμενα τρία χρόνια μέσω του Προγράμματος Ανάπτυξης και Επίδειξης Ενεργειακών Τεχνολογιών (EUDP) του Υπουργείου Ενέργειας της Δανίας.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.