Η Σιγκαπούρη αναδεικνύεται σε κόμβο ανεφοδιασμού LNG

Η Σιγκαπούρη αναδεικνύεται σε κόμβο ανεφοδιασμού LNG

107
Η Σιγκαπούρη αναδεικνύεται σε κόμβο ανεφοδιασμού LNG

Οι ενεργειακοί κολοσσοί Total και Pavilion Energy μέσω των θυγατρικών τους Total Marine Fuels Global Solutions και Pavilion Gas, υπέγραψαν προσύμφωνο (Heads of Agreement (HoA) για την από κοινού ανάπτυξη υποδομών ανεφοδιασμού LNG στο λιμάνι της Σιγκαπούρης.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την μακροχρόνια χρονοναύλωση ενός LNG bunker πλοίου (LNGBV) νέας γενιάς από την Pavilion Gas έως το 2020. Παράλληλα μέρος της συμφωνίας αποτελεί και η προμήθεια LNG μεταξύ των δύο εταιρειών δίνοντας την δυνατότητα στην γαλλικό κολοσσό να εφοδιάσει με LNG τους πελάτες της.

Επισημαίνεται ότι το εν λόγω προσύμφωνο, το οποίο υπεγράφη στο περιθώριο της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Φυσικό Αέριο 2018, ακολουθεί το Μνημόνιο Συνεργασίας που συνήφθη μεταξύ των δύο εταιρειών τον Απρίλιο του 2017 αναφορικά με την συνεργασία τους για τον ανεφοδιασμό LNG από την Σιγκαπούρη. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Total, το προσύμφωνο αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα ώστε η Σιγκαπούρη να αποτελέσει ένα σημαντικό κέντρο ανεφοδιασμού LNG.

Αναφερόμενος στην συμφωνία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Total, Patrick Pouyanné, ανέφερε ότι η ανάπτυξη υποδομών αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες για την ανάδειξη του LNG ως κύριου ναυτιλιακού καυσίμου με τον γαλλικό κολοσσό να κινείται το τελευταία χρόνια προς την κατεύθυνση αυτή.

Από την πλευρά του ο Tan Sri Mohd Hassan Marican, Πρόεδρος της Pavilion Energy τόνισε ότι οι συνεργασία με την Total αποτελεί ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη μιας ισχυρής αλυσίδας ανεφοδιασμού LNG στην Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.