Το εργατικό δυναμικό της Rolls Royce συρρικνώνεται

Το εργατικό δυναμικό της Rolls Royce συρρικνώνεται

61
Το εργατικό δυναμικό της Rolls Royce συρρικνώνεται

H Rolls Royce ανακοίνωσε μέσω δελτίου Τύπου της Πέμπτης 14 Ιουνίου 2018 ότι θα προχωρήσει στην απόλυση 4.600 υπαλλήλων της, η οποία θα αφορά κυρίως διευθυντικά και διοικητικά στελέχη με σκοπό την αναδιοργάνωση της εταιρείας.

Το μεγαλύτερο βάρος φαίνεται πως θα σηκώσουν στις πλάτες τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς όπως δήλωσε ο κ. Warren East, Διευθύνων Σύμβουλος στο τμήμα κατασκευών κινητήρων αεροσκαφών, σε τοπικά μέσα από τις 4.600 θέσεις εργασίας που αναμένεται να «περικοπούν» οι 3.000 αφορούν εργαζομένους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είναι μία φρικτή αλλά απαραίτητη απόφαση εφόσον θέλουμε να επιβιώσουμε για τα επόμενα 100 χρόνια. Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε», τόνισε ο κ. East και πρόσθεσε ότι 33.000 εργαζόμενοι που απασχολούνται στην εταιρεία σε θέσεις εκτός του κατασκευαστικού τομέα είναι πάρα πολλοί για την Rolls Royce.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των περικοπών αυτών θα αφορά το middle management, μηχανικοί που εργάζονται στον σχεδιασμό πρώιμης φάσης θα απολυθούν επίσης. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία επιδιώκει να γίνει πιο ευέλικτη μειώνοντας τα επίπεδα διοίκησης και επικεντρώνοντας την προσοχή της στην υποστήριξη λειτουργιών μικρότερων επιχειρήσεων.

Επισημαίνεται ότι ο «χορός» αυτός απολύσεων αποτελεί τον μεγαλύτερο για την εταιρεία από το 2001. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Guardian, μέχρι στιγμής η Rolls Royce απασχολεί 55.000 υπαλλήλους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.