Επεκτείνει τα διεθνή «πυρηνικά» της σχέδια η Ρωσία

Επεκτείνει τα διεθνή «πυρηνικά» της σχέδια η Ρωσία

68
Επεκτείνει τα διεθνή «πυρηνικά» της σχέδια η Ρωσία

Η Ρωσία σχεδιάζει να επεκτείνει τα σχέδιά της για κατασκευή έργων που αφορούν πυρηνικά εργοστάσια εκτός συνόρων, στρέφοντας το βλέμμα της σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Βουλγαρία, η Σαουδική Αραβία, η Κίνα και η Βολιβία.

Η ρωσική εταιρεία RosAtom, με δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει σε 44 έργα που αφορούν την κατασκευή πυρηνικών σταθμών σε παγκόσμιο επίπεδο, συνολικής αξίας $133 δις.

Στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρόεδρο της Βολιβίας, Evo Morales, η Ρωσία εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις αξίας $300 εκατ. τουλάχιστον, για την κατασκευή πυρηνικών σταθμών στη Βολιβία.

Την ίδια ώρα η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει μέσω της RosAtom να συμμετάσχει στην κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ατομικής ενέργειας στην περιοχή Novoi του Ουζμπεκιστάν.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης συμφωνίες έχουν υπογραφεί μεταξύ Ρωσίας και Κίνας για την κατασκευή τεσσάρων επιπλέον αντιδραστήρων στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στις επαρχίες Jiangsu και Liaoning της Κίνας.

Επιπρόσθετα η RosAtom θα προχωρήσει σε επέκταση των μονάδων παραγωγής του πυρηνικού εργοστασίου Akkuyu NPP, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Mersin της Τουρκίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.