Πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου το 2040;

Πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου το 2040;

161
Πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου το 2040;

Οι τιμές του αμερικανικού φυσικού αερίου ενδέχεται να σημειώσουν διπλάσια αύξηση μέχρι το 2040, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ φαίνεται ότι είναι μεγάλο το ενδεχόμενο οι τιμές του φυσικού αερίου να φτάσουν τα επόμενα είκοσι χρόνια στα $6,5 ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες.

Όπως δείχνει η σχετική έρευνα, οι αυξημένες τιμές του LNG δεν θα επηρεάσουν σε αρνητικό βαθμό τους καταναλωτές των ΗΠΑ καθώς οι εξαγωγές φυσικού αερίου της χώρας θα δώσουν ώθηση στην οικονομία, ενώ η αυξημένη αμερικανική παραγωγή εκτιμάται ότι θα συμβάλει στον μετριασμό του κόστους.

Οι ΗΠΑ αποτελούν σήμερα έναν κορυφαίο εξαγωγέα φυσικού αερίου, ενώ τα επόμενα πέντε χρόνια αναμένεται η χώρα να ανταγωνίζεται σε έντονο βαθμό το Κατάρ και την Αυστραλία αναφορικά με την κυριαρχία τους στην αγορά του LNG, καθώς νέοι τερματικοί σταθμοί διαχείρισης LNG κατασκευάζονται στον Κόλπο του Μεξικού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.