Η Ρωσία αψηφά τη διεθνή συμφωνία για το πετρέλαιο

Η Ρωσία αψηφά τη διεθνή συμφωνία για το πετρέλαιο

90
Η Ρωσία αψηφά τη διεθνή συμφωνία για το πετρέλαιο

H παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας αυξήθηκε σε 11,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018.

Επισημαίνεται ότι η Ρωσία συμφώνησε να περικόψει την παραγωγή της κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως από τα 11,247 εκατ. βαρέλια που παρήγαγε, συμμετέχοντας σε μια παγκόσμια συμφωνία για το μέλλον του «μαύρου χρυσού».

Παράλληλα ο ΟΠΕΚ και άλλοι μεγάλοι πετρελαϊκοί παραγωγοί συμπεριλαμβανομένου και της Ρωσίας, θα συναντηθούν στην Βιέννη στις 22 και 23 Ιουνίου 2018 με την εν λόγω συμφωνία, η οποία έχει ισχύ μέχρι το τέλους του έτους, να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Τόσο η Ρωσία όσο και η Σαουδική Αραβία έχουν τονίσει ότι σταδιακά θα υπάρξει η ανάγκη να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου για να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη έλλειψη ανεφοδιασμού.

Τέλος επισημαίνεται ότι οι περισσότεροι ρωσικοί oil majors είχαν ανοικτά υποστηρίξει την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, όταν ο «μαύρος χρυσός» διαπραγματευόταν στα $80.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.