Αποχωρούν κολοσσοί conglomerates από τη ναυτιλία

Αποχωρούν κολοσσοί conglomerates από τη ναυτιλία

276
Αποχωρούν κολοσσοί conglomerates από τη ναυτιλία

Ο χαλυβουργικός κολοσσός ArcelorMittal South Africa ανακοίνωσε την Δευτέρα 28 Μαΐου 2018 την πώληση των μετοχών της στην Μacsteel Holdings Luxembourg έναντι $220 εκατ.

«Τα έσοδα από την πώληση θα ενδυναμώσουν αισθητά τον ισολογισμό της  ArcelorMittal South Africa και θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση των κεφαλαιακών αναγκών της εταιρείας, καθώς επίσης και για τη χρηματοδότηση επενδύσεων», δήλωσε ο CEO της ArcelorMittal South Africa, Kobus Verster.

Παράλληλα ο κ. Vester πρόσθεσε ότι σήμερα η ArcelorMittal South Africa παράγει λιγότερο από 2% του συνολικού όγκου χάλυβα που μεταφέρεται διά θαλάσσης μέσω της MIHBV παρά το γεγονός ότι παραμένει μια σημαντική πηγή παραγωγής χάλυβα για την κοινοπραξία.

Τέλος να τονιστεί ότι σύμφωνα με αναλυτές, φαίνεται η τάση αρκετών conglomerates να αποχωρούν από την ναυτιλία όταν δεν εμφανίζονται τα σταθερά αυξανόμενα κέρδη που απαιτούν οι επενδυτές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.