Διευρύνονται οι ζημίες της ισραηλινής ZIM

Διευρύνονται οι ζημίες της ισραηλινής ZIM

317
Διευρύνονται οι ζημίες της ισραηλινής ZIM

Η ισραηλινή ZIM κατέγραψε καθαρές ζημίες ύψους $34,1 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2018, συγκριτικά με τα $6,4 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ισραηλινού κολοσσού μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα οφείλονται στην αβεβαιότητα και στην έντονη μεταβλητότητα που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια την αγορά των containerships.

Εκπρόσωπος της ZIM αναφέρει ότι από τα μέσα του 2016 έως και το τρίτο τρίμηνο του 2017 καταγραφόταν αύξηση στους ναύλους στην αγορά των containerships, καθώς και στις τιμές των καυσίμων των πλοίων.

Ωστόσο, από το τέταρτο τρίμηνο του 2017 έως και σήμερα οι ναύλοι στη συγκεκριμένη αγορά σημειώνουν μείωση, αλλά οι τιμές των καυσίμων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως και τα τέλη του περασμένου Μαρτίου, τα έσοδα της ZIM άγγιξαν τα $751,4 εκατ., αύξηση της τάξεως του 14,7% σε σχέση με τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2017.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους η ισραηλινή εταιρεία μετέφερε φορτία χωρητικότητας 698.000 TEUs, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 16,7% συγκριτικά με το μεταφερόμενο φορτίο της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Ο πρόεδρος και CEO της ZIM, κ. Eli Glickman, επεσήμανε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει σε ψηφιακές λύσεις με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητάς της, καθώς και της ικανοποίησης των πελατών της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.