Το ολλανδικό cluster επιβιώνει μέσω επιδοτήσεων

Το ολλανδικό cluster επιβιώνει μέσω επιδοτήσεων

205
Το ολλανδικό cluster επιβιώνει μέσω επιδοτήσεων

“Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τις αρκετές παραγγελίες που έλαβε η ναυπηγική βιομηχανία μας το 2017, παρά τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε”, δήλωσε ο κ. Bas Ort, πρόεδρος της ολλανδικής εμπορικής ένωσης Ναυτιλιακής Τεχνολογίας (NMT). Παρ’ ότι η ανάκαμψη ξεκίνησε το 2017, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά περίπου 5% κατά τη διάρκεια του έτους, από €7,3 σε €6,9 δις για ναυπηγεία και προμηθευτές συλλογικά.

“Το προηγούμενο έτος λάβαμε μία από τις ελάχιστες μεγάλες παραγγελίες της παγκόσμιας offshore αγοράς καθώς και παραγγελίες για την πιο ισχυρή βυθοκόρο αναρρόφησης κοπής που έχει κατασκευαστεί έως σήμερα, διάφορες άλλες βυθοκόρους και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που έχει παραγγελθεί εδώ και χρόνια”.

“Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία είναι η συνεχής καινοτομία και η εστίαση στον δίκαιο διεθνή ανταγωνισμό”, προσέθεσε ο κ. Ort. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η NMT συνέχισε τις προσπάθειές της για να επιτύχει για μια ακόμη φορά επιδοτήσεις για καινοτομίες σε νέα πλοία, τα οποία είναι ήδη έτοιμα από το 2017. Παραμένουμε δεσμευμένοι σε ισότιμους όρους ανταγωνισμού, τόσο εκτός όσο και εντός της Ευρώπης”.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.