Η αγορά χαλκού της Χιλής στα νύχια conglomerates

Η αγορά χαλκού της Χιλής στα νύχια conglomerates

178
Η αγορά χαλκού της Χιλής στα νύχια conglomerates

H εταιρεία καλλυντικών Kimberly Parry Organics (ΚPOC) ολοκλήρωσε συμφωνίες για την εξαγορά 23 εγκαταστάσεων εξόρυξης χαλκού στην Χιλή.

Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Utah της Αμερικής, επιδιώκει να εκμεταλλευθεί τις νέες δυνατότητες των ορυχείων της λατινοαμερικανικής χώρας, η οποία είναι υπεύθυνη για το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής χαλκού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία αναμένεται να αλλάξει το όνομα της σε KPOC Mining Inc. ούτως ώστε να αντικατοπτρίσει την είσοδό της στην αγορά χαλκού. Παράλληλα ο πρόεδρος της εταιρείας, Theodore Collas, δήλωσε ότι η μετάβαση της ΚPOC στην αγορά του χαλκού είναι μία σοφή κίνηση, ενώ η Χιλή αποτελεί τον ιδανικότερο προορισμό για την μετάβαση αυτή μιας και διαθέτει πλούσια αναξιοποίητα κοιτάσματα.

Tέλος ο κ. Collas εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η εκμετάλλευση του πρώτου ορυχείου θα ξεκινήσει το πρώτο μισό του 2018, ενώ η λειτουργία των υπόλοιπων εγκαταστάσεων θα πραγματοποιηθεί σε τριετή ορίζοντα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Χιλής, Santiagotimes.