Kέρδη μέσω απωλειών για την Turkish Airlines

Kέρδη μέσω απωλειών για την Turkish Airlines

166
Kέρδη μέσω απωλειών για την Turkish Airlines

Η Turkish Airlines κατέγραψε καθαρή ζημία 73 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, παρουσιάζοντας μια μείωση της τάξης του 78% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Παράλληλα τα έσοδα από τις πωλήσεις ανήλθαν στα 2,45 δις δολάρια κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2018, αυξημένα κατά 44%, σύμφωνα με δήλωση της Turkish Airlines την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018.

Από την άλλη, η εταιρεία κατέγραψε καθαρά λειτουργικά κέρδη 3 εκατ. δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, όταν κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι κατέγραψε καθαρή λειτουργική ζημία 209 εκατ. δολαρίων. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τη κρατική τράπεζα Ziraat της Τουρκίας, τα έξοδα της εταιρείας μειώθηκαν στα 148 εκατ. δολάρια από 256 εκατ. το 2017.

«Η μείωση της καθαρής ζημίας οφείλεται στην ανάκαμψη των λειτουργικών κερδών και στην μείωση των δαπανών των συναλλαγματικών διαφορών», ανέφερε η τράπεζα Isbank αξιολογώντας τα θετικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα η τουρκική εταιρεία προχώρησε στην παραγγελία  25 αεροσκαφών τύπου Boeing γεγονός που δείχνει τη συνεχή της αναπτυξιακή της πορεία.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.