Εγκαινιάζεται η μεγαλύτερη high-speed σιδηροδρομική γραμμή Κίνας-Ρωσίας

Εγκαινιάζεται η μεγαλύτερη high-speed σιδηροδρομική γραμμή Κίνας-Ρωσίας

471
Εγκαινιάζεται η μεγαλύτερη high-speed σιδηροδρομική γραμμή Κίνας-Ρωσίας
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

H Κίνα αναμένεται να εγκαινιάσει τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας σε μια βορειοανατολική περιοχή που συνορεύει με την Σιβηρία.

Η γραμμή μήκους 343 χιλιομέτρων η οποία θα συνδέει το Harbin, την πρωτεύουσα της επαρχίας Heilongjiang, με τo Jiamusi που βρίσκεται επίσης στην επαρχία Heilongjiang, έχει υποβληθεί σε διάφορα tests από την Τρίτη 1η Μαΐου 2018. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας, η σιδηροδρομική γραμμή είναι σχεδιασμένη για την μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων με ταχύτητα 200 χλμ./ ώρα, ενώ θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ Harbin και Jiamusi κατά το 1/3.

Η κατασκευή του σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014 ως ένα από τα βασικά έργα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο σιδηροδρομικού δικτύου της Κίνας. Τέλος τονίζεται ότι ο σιδηρόδρομος βρίσκεται εξ ολοκλήρου σε μια κρύα περιοχή υψηλού υψομέτρου, η οποία αποτελεί πρόκληση τόσο για τους κατασκευαστές όσο και για τους μελλοντικούς χειριστές των τρένων καθώς οι τοπικές θερμοκρασίες μπορούν να βυθιστούν στους μείον 35 βαθμούς Κελσίου το χειμώνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.