Μία νέα εποχή στην ινδική αγορά LNG

Μία νέα εποχή στην ινδική αγορά LNG

175
Μία νέα εποχή στην ινδική αγορά LNG

Η πρώτη πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) στην Ινδία κατέφθασε πρόσφατα. Πρόκειται για την FSRU «GDF Suez Cape Ann», ιδιοκτησίας του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού Eni, η οποία έχει ναυλωθεί από την ινδική εταιρεία H- Energy για διάστημα πέντε ετών, με προοπτική επέκτασης του χρονικού διαστήματος ναύλωσης.

Η συγκεκριμένη μονάδα βρίσκεται στο λιμένα Jaigarh της πολιτείας Μαχαράστρα, στο δυτικό τμήμα της Ινδίας και στόχος είναι να αποτελέσει έναν τερματικό σταθμό LNG για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Ινδίας αλλά και για τον ανεφοδιασμό με καύσιμα LNG όσων πλοίων προσεγγίζουν το συγκεκριμένο λιμένα.

Η πλωτή μονάδα, χωρητικότητας 145.000 κυβικών μέτρων και με ετήσια ικανότητα διαχείρισης 4 εκατ. τόνων, εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία στο λιμένα Jaigarh το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Σε ανακοίνωσή της η H- Energy ανέφερε ότι η FSRU «GDF Suez Cape Ann» θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή στην αγορά LNG της Ινδίας.

Φωτό: henergy.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.