Το Μπαγκλαντές «εκτοξεύεται»

Το Μπαγκλαντές «εκτοξεύεται»

110
Το Μπαγκλαντές «εκτοξεύεται»
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Μπαγκλαντές ετοιμάζεται να γίνει μέλος του «κλειστού club» των χωρών οι οποίες διαθέτουν δορυφόρο, καθώς ο πρώτος δορυφόρος του με το όνομα “Bangabandhu-1″ θα πετάξει στο διάστημα στις 7 Μαΐου 2018 από τις ΗΠΑ.

O Υπουργός Τηλεπικοινωνιών του Μπαγκλαντές Mustafa Jabbar προέβη στην ανακοίνωση αυτή την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από κοινού από τη Ρυθμιστική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών του Μπαγκλαντές (BTRC) και το Δίκτυο Τηλεπικοινωνιών της χώρας (TRNB). Παράλληλα ο Υπουργός Jabbar πρόσθεσε ότι η εκτόξευση ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Μαΐου 2018, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua,  o δορυφόρος θα ξεκινήσει από το Cape Canaveral της Φλόριντα με την εκτόξευση να έχει προγραμματιστεί ξανά αρκετές φορές στο παρελθόν. Συγκεκριμένα η SpaceX έχει σχεδιάσει να εκτοξεύσει δορυφόρο χρησιμοποιώντας πυραύλους  Falcon-9, άλλα η όλη διαδικασία δεν προχώρησε λόγω του τυφώνα Irma.

Tέλος, να επισημανθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2016, το Μπαγκλαντές υπέγραψε συμφωνία για την χορήγηση δανείου ύψους 180 εκατ. δολαρίων με το Χονγκ Κονγκ και την Shanghai Banking Corporation (HSBC) για τη χρηματοδότηση του πρώτου δορυφόρου της χώρας “Bangabandhu-I” ενώ τον Νοέμβριο του 2015, το Μπαγκλαντές υπέγραψε συμφωνία 248 εκατ. δολαρίων με τη γαλλική εταιρία Thales Alenia Space για το δορυφορικό έργο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.