Αυξημένη κινητικότητα στις ναυτιλιακές της ΝΑ Ασίας

Αυξημένη κινητικότητα στις ναυτιλιακές της ΝΑ Ασίας

69
Αυξημένη κινητικότητα στις ναυτιλιακές της ΝΑ Ασίας

Ο μαλαισιανός ναυτιλιακός όμιλος MISC Berhad προχωρά σε επενδύσεις ύψους $4 δις με στόχο τη ναυπήγηση πλωτών μονάδων αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG (FPSO) αλλά και shuttle tankers.

Οι ναυπηγήσεις αυτές εντάσσονται στο πενταετές πλάνο επέκτασης του στόλου του μαλαισιανού ναυτιλιακού ομίλου.

Ο πρόεδρος και CEO της MISC Berhad, κ. Yee Yang Chien, ανακοίνωσε ότι εντός του τρέχοντος έτους ο Όμιλος θα συνάψει εντός του 2018 συμφωνίες αξίας $500 εκατ. με ναυπηγεία για τη ναυπήγηση FPSOs, καθώς και shuttle tankers.

Ο κ. Chien ανέφερε ότι η ζήτηση για shuttle tankers είναι ιδιαίτερα υψηλή ιδιαίτερα στη Βόρεια Θάλασσα και στην θαλάσσια περιοχή της Β. Αμερικής. Ωστόσο, όπως ο ίδιος ανέφερε, η αγορά του LNG και του offshore συνεχίζουν να αποτελούν τα κύρια πεδία δραστηριοποίησης της MISC Berhad.

Το 2017 αποτέλεσε μία χρονιά πρόκληση για την MISC Berhad, καθώς η εταιρεία κατέγραψε κέρδη της τάξης των $507,7 εκατ., μείωση κατά 50% συγκριτικά με τα κέρδη της εταιρείας το 2016. Η μείωση των κερδών της MISC Berhad αποδίδεται κυρίως στα μειωμένα επίπεδα των ναύλων.

Ο κ. Chien, ωστόσο, εκφράζει την αισιοδοξία του για το μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη την σταθερή άνοδο της τιμής του πετρελαίου τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και τις καλύτερες συνθήκες στην αγορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Φωτό: misc.com.my

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.