Συμφωνία Boeing-Turkish Airlines με τις ευλογίες των ΗΠΑ

Συμφωνία Boeing-Turkish Airlines με τις ευλογίες των ΗΠΑ

182
Συμφωνία Boeing-Turkish Airlines με τις ευλογίες των ΗΠΑ

Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξήρε τον εθνικό αερομεταφορέα της Τουρκίας Turkish Airlines για την αγορά αεροσκαφών συνολικού ύψους 10 δις δολαρίων από τον αμερικανικό κολοσσό Boeing Co.

«Συγχαίρουμε την Turkish Airlines για την ανακοίνωσή της, της 12ης Μαρτίου 2018, αναφορικά με την παραγγελία 25 Boeing 787-9 Dreamliners με την δυνατότητα παραγγελίας ακόμα 5 αεροσκαφών, και την μετέπειτα συμφωνία της 25ης Απριλίου 2018 για την αγορά μηχανών της General Electric (GE) για αυτά τα αεροσκάφη», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε γραπτή του δήλωση.

Στη δήλωση αυτή σημειώνεται ότι η συμφωνία αυτή δημιουργεί και διατηρεί παραπάνω από 25.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και ενισχύει την οικονομική συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Παράλληλα τονίζεται ότι αμερικανικές εταιρείες, όπως η Boeing και η General Electric (GE), είναι «αφοσιωμένες» στην τουρκική αγορά και η επένδυσή τους στην Τουρκία παρέχει καινοτόμες λύσεις για την αναζωογόνηση της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι τα νεότερα και ταχύτερα αεροσκάφη Dreamliner της Boeing θα παρέχουν υπηρεσίες στους επιβάτες της Turkish Airlines στο τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης του οποίου τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 29 Οκτωβρίου 2018 και προβλέπεται να είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο με χωρητικότητα 150 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως.

Τέλος να τονιστεί ότι η συμφωνία μεταξύ Boeing και Τurkish Airlines υπεγράφη κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2017.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.