Ρεκόρ καταγράφουν οι εξαγωγές κρασιού της Αυστραλίας

Ρεκόρ καταγράφουν οι εξαγωγές κρασιού της Αυστραλίας

64
Ρεκόρ καταγράφουν οι εξαγωγές κρασιού της Αυστραλίας

Τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών άγγιξαν οι εξαγωγές κρασιού από την Αυστραλία τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του «Wine Australia», η αξία των εξαγωγών κρασιού από την Αυστραλία άγγιξε τα $2,06 δις τον περασμένο Μάρτιο, αύξηση κατά 16% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Η γερουσιαστής κ. Anne Ruston, βοηθός υπουργός Γεωργίας της Αυστραλίας, δήλωσε ότι οι αυξημένες εξαγωγές της Αυστραλίας σε κρασί ωφελούν ιδιαίτερα την οικονομία της ηπείρου, ιδιαίτερα όσες πόλεις και χωριά βρίσκονται κοντά σε περιοχές με αμπέλια.

Η αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα της Αυστραλίας οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην υψηλή ζήτηση για κρασί από την Κίνα.

Οι διατροφικές επιλογές των Κινέζων έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθώς υιοθετούν συνήθειες δυτικών πολιτισμών.

Η αξία των εξαγωγών κρασιού από την Αυστραλία προς την Κίνα ανήλθε σε $808 εκατ. τον περασμένο Μάρτιο, αύξηση κατά 51% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2017. Η κ. Ruston απέδωσε την αύξηση των εξαγωγών κρασιού από την Αυστραλία προς την Κίνα στην υπογραφή της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Κίνας και Αυστραλίας (ChAFTA) στα τέλη του 2015.

Τον περασμένο Αύγουστο η κυβέρνηση της Αυστραλίας χορήγησε επιδοτήσεις αξίας $38,9 εκατ. με στόχο την προώθηση των εξαγωγών κρασιού της χώρας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/LUKAS COCH

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.