Η Eni υιοθετεί «περιβαλλοντική» συνείδηση

Η Eni υιοθετεί «περιβαλλοντική» συνείδηση

48
Η Eni υιοθετεί «περιβαλλοντική» συνείδηση

Ο ιταλικός ενεργειακός γίγαντας Eni ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή του να επενδύσει 7 δις ευρώ στην Ιταλία τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο CEO της Eni, κ. Claudio Descalzi, δήλωσε ότι η Eni δραστηριοποιείται σε δέκα χώρες παγκοσμίως, ωστόσο οι ρίζες της είναι στην Ιταλία και αυτός είναι ο λόγος που ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός  θέλει να επενδύσει εκεί μεγάλο μέρος του budget του. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Eni για τα έτη 2018-2021 η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την προώθηση της «πράσινης» ενέργειας και την απεξάρτηση από τον άνθρακα.

Από τα 7 δις ευρώ, το 1 δις ευρώ εκτιμάται θα διατεθεί από την Eni στην έρευνα και στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση της εξάρτησης από τον άνθρακα.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Eni αναφέρεται επίσης στο «Progetto Italia», ένα πλάνο της εταιρείας, μέσα από το οποίο στοχεύει στη δημιουργία 25 μονάδων παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας σε ορισμένες από τις βιομηχανικές της περιοχές.

Ο κ. Descalzi δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι η Eni αποτελεί την πρώτη εταιρεία σε παγκόσμια βάση που μετέτρεψε ένα συμβατικό διυλιστήριο πετρελαίου στη Βενετία σε ένα βιοδιυλιστήριο, ενώ στην παρούσα φάση ολοκληρώνεται και η μετατροπή ενός δεύτερου διυλιστηρίου στην Σικελία. Τα συγκεκριμένα διυλιστήρια εκτιμάται ότι θα παράγουν 1 εκατ. τόνους biodiesel ανά έτος μέχρι το 2021, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο την εταιρεία μία από τις ηγετικές δυνάμεις στον τομέα της «πράσινης» ενέργειας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας, η Eni δραστηριοποιείται επίσης σε projects τα οποία προωθούν την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βιοχημικών προϊόντων, βιοκαυσίμων, καθώς έχουν μικρό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/CLAUDIO BRUFOLA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.