12 ναυτικοί απήχθησαν από πλοίο ανοιχτά της Νιγηρίας

12 ναυτικοί απήχθησαν από πλοίο ανοιχτά της Νιγηρίας

2224
12 ναυτικοί απήχθησαν από πλοίο ανοιχτά της Νιγηρίας

Δώδεκα ναυτικοί φαίνεται να απήχθησαν από πλοίο μεταφοράς γενικού φορτίου στα ανοιχτά της Νιγηρίας το πρωί της 21ης Απριλίου 2018. Όπως αναφέρουν διεθνή MME η είδηση επιβεβαιώθηκε από την ολλανδική εταιρεία ForestWave Navigation, η οποία διαχειρίζεται το πλοίο FWN Rapide και το οποίο δέχθηκε την επίθεση το περασμένο Σάββατο. Η επίθεση στο πλοίο πραγματοποιήθηκε ενώ εκείνο προσέγγιζε στο Πορτ Χαρκούρτ στα χωρικά ύδατα της Νιγηρίας.

Όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα το πλοίο έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία, ενώ συγχρόνως γίνονται προσπάθειες προκειμένου να βρεθούν τα ίχνη των ομήρων ναυτικών και να απελευθερωθούν με τη συνδρομή των τοπικών αρμόδιων αρχών στη Νιγηρία.

Το πλοίο FWN Rapide, σημαίας Ολλανδίας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είχε αναχωρήσει από την Τακοράντ της Γκάνα με προορισμό το Πορτ Χαρκούρτ της Νιγηρίας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του Piracy Reporting Centre του International Maritime Bureau (IMB) από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως και τα τέλη του περασμένου Μαρτίου, 22 περιστατικά επιθέσεων σε πλοία έχουν λάβει χώρα στα ανοιχτά της Νιγηρίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.