Η Alitalia στο στόχαστρο της Lufthansa

Η Alitalia στο στόχαστρο της Lufthansa

97
Η Alitalia στο στόχαστρο της Lufthansa

H ιταλική αεροπορική εταιρία Alitalia έκανε ένα βήμα πιο κοντά στην πώλησή της στην γερμανική εταιρία Lufthansa μετά τον χαρακτηρισμό της πρότασης της τελευταίας ως της πιο υποσχόμενης από τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας, Carlo Calenda.

Η Alitalia έχει δεχτεί προσφορές για την εξαγορά της από τρεις ξένες αεροπορικές εταιρίες μεταξύ των οποίων και η Easyjet της Βρετανίας η οποία έχει εκφράσει και αυτή το ενδιαφέρον της για τον ιταλικό αεροπορικό κολοσσό.

«Η Alitalia είναι ακόμα εύθραυστη και χρειάζεται έναν συνεργάτη. Μας δίνεται η ευκαιρία να ασχοληθούμε με αυτές τις προσφορές και να φτάσουμε σε μια διαρθρωτική λύση που δεν θα επιβαρύνει καθόλου τους φορολογούμενους», ανέφερε ο κ. Calenda στην εφημερίδα La Repubblica.

Επισημαίνεται ότι τα καθαρά κέρδη της ιταλικής εταιρίας αυξήθηκαν κατά 33,1%, φθάνοντας τα 2,36 δις ευρώ, υψηλότερα από τα 2,28 δις ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές και τα αποτελέσματα αυτά χαρακτηρίστηκαν από τον CEO της Alitalia ως τα καλύτερα στην ιστορία της εταιρίας μας.

Για την πώληση της κορυφαίας αεροπορικής εταιρίας σημαντικό ρόλο θα παίξει ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης, μιας και η γείτονα χώρα ταλανίζεται από πολιτική αστάθεια μετά τις εκλογές της 4ης Μαρτίου 2018 όπου δεν ανέδειξαν κάποιο «νικητή». Ωστόσο ο γερμανικός αερομεταφορέας, ο οποίος ήδη «ελέγχει» απόλυτα την Austrian Airlines, τη Swiss και τη Brussels Airlines έχει διαμηνύσει ότι δεν θα εξαγοράσει την εταιρεία αν δεν συρρικνωθεί κατά πολύ το προσωπικό της.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Telenews

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.