Αυξημένες οι εξαγωγές βραζιλιάνικου καφέ τον Μάρτιο

Αυξημένες οι εξαγωγές βραζιλιάνικου καφέ τον Μάρτιο

106
Αυξημένες οι εξαγωγές βραζιλιάνικου καφέ τον Μάρτιο

Η Βραζιλία εξήγαγε τον Μάρτιο συνολικά 2.523.719 σακιά (sacas) καφέ, με τα έσοδα να φτάνουν τα  396,2 εκατομμύρια δολάρια. Ο όγκος του εξαγόμενου καφέ μειώθηκε κατά 11% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2017, αν και αυξήθηκε κατά 1% σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Τα στοιχεία προέρχονται από την έκθεση που δημοσιεύθηκε  στις 10 Απριλίου 2018 από το Συμβούλιο Εξαγωγέων Καφέ της Βραζιλίας (Cecafé).

«Ο Μάρτιος ήταν ένας καλός μήνας για τις εξαγωγές καφέ όπως ακριβώς τα είχαμε προβλέψει. Η αγορά είναι αισιόδοξη και παρακολουθεί ήδη την επόμενη συγκομιδή λόγω των καλών καιρικών συνθηκών στις περιοχές παραγωγής, δήλωσε  ο πρόεδρος της Cecafé», κ. Nelson Carvalhaes.

Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο πρακτορείο ειδήσεων agenciabrasil, η Βραζιλία κατέγραψε συνολικά 7.739.493 σακιά (sacas) καφέ που εξήχθησαν, σημειώνοντας πτώση 4,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα έσοδα από τις εν λόγω συναλλαγές μειώθηκαν επίσης στα 1,23  δισεκατομμύρια δολάρια.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/HOTLI SIMANJUNTAK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.