Σε καινοτόμα πλοία υψηλών περιβαλλοντικών προτύπων επενδύει η Sovcomflot

Σε καινοτόμα πλοία υψηλών περιβαλλοντικών προτύπων επενδύει η Sovcomflot

152
Σε καινοτόμα πλοία υψηλών περιβαλλοντικών προτύπων επενδύει η Sovcomflot

Η εταιρεία PAO Sovcomflot (SCF Group) ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει μια συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 252 εκατ. USD για τη ναυπήγηση μιας σειράς από έξι δεξαμενόπλοια κατηγορίας Aframax, τα πρώτα της κατηγορίας τους τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά ώστε να καταναλώνουν καύσιμο LNG. Τα εν λόγω πλοία βρίσκονται υπό κατασκευή και πρόκειται να παραδοθούν από το 3ο τρίμηνο του 2018 έως το 2ο τρίμηνο του 2019.

Τα καινοτόμα αυτά πλοία θέτουν νέα περιβαλλοντικά πρότυπα για τον κλάδο της παγκόσμιας ναυτιλίας που αφορά τα δεξαμενόπλοια, υιοθετώντας το LNG ως ένα κύριο καύσιμο για δεξαμενόπλοια κατηγορίας Aframax. Το κάθε πλοίο θα έχει χωρητικότητα 114.000 dwt ενώ όλα θα ανήκουν στην κατηγορία ice class 1A, κάτι που θα τους επιτρέπει να επιχειρούν με ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε περιοχές που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες πάγου, όπως η Βαλτική.

Τα δύο από τα έξι πλοία θα είναι χρονοναυλωμένα στη Shell, για χρονικό διάστημα έως δέκα έτη, ενώ η Shell θα παρέχει επίσης καύσιμο LNG και για τα έξι δεξαμενόπλοια της σειράς, σε όλη την περιοχή της Βορειοδυτικής Ευρώπης και της Βαλτικής.

Φωτό: sovcomflot.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.