Διακυμάνσεις στην πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης

Διακυμάνσεις στην πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης

80
Διακυμάνσεις στην πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης

Τον περασμένο Φεβρουάριο η National Oil Corporation της Λιβύης (NOC), αποφάσισε να διακόψει τις εργασίες στο πετρελαϊκό της πεδίο Al-Fil, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Μαρζούκ, 900 χλμ. νότια της Τρίπολης.

Ο λόγος που η  NOC προχώρησε σε αυτήν την απόφαση ήταν εξαιτίας ορισμένων διαμαρτυριών και αναβρασμών μεταξύ των εργατικών συνδικάτων και ομάδων στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Το πετρελαϊκό πεδίο Al-Fil, συνιδιοκτησίας της NOC και της ιταλικής Eni, παράγει σε ημερήσια βάση πάνω από 70.000 βαρέλια πετρελαίου. Η διακοπή των εργασιών του συγκεκριμένου πεδίου έχει οδηγήσει σε απώλεια εσόδων ύψους $145 εκατ., σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της NOC.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης η ημερήσια πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης ανερχόταν σε 1,6 εκατ. βαρέλια πριν ξεσπάσει ο εμφύλιος πόλεμος στην χώρα.

Από τα τέλη του 2017 η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη φτάνει το 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα, καθώς έχει αποκατασταθεί η λειτουργία σε πετρελαϊκά πεδία που βρίσκονται στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Ωστόσο σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης χαρακτηρίζεται από έντονες διακυμάνσεις.