Διακυμάνσεις στην πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης

Διακυμάνσεις στην πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης

80
Διακυμάνσεις στην πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης

Τον περασμένο Φεβρουάριο η National Oil Corporation της Λιβύης (NOC), αποφάσισε να διακόψει τις εργασίες στο πετρελαϊκό της πεδίο Al-Fil, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Μαρζούκ, 900 χλμ. νότια της Τρίπολης.

Ο λόγος που η  NOC προχώρησε σε αυτήν την απόφαση ήταν εξαιτίας ορισμένων διαμαρτυριών και αναβρασμών μεταξύ των εργατικών συνδικάτων και ομάδων στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Το πετρελαϊκό πεδίο Al-Fil, συνιδιοκτησίας της NOC και της ιταλικής Eni, παράγει σε ημερήσια βάση πάνω από 70.000 βαρέλια πετρελαίου. Η διακοπή των εργασιών του συγκεκριμένου πεδίου έχει οδηγήσει σε απώλεια εσόδων ύψους $145 εκατ., σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της NOC.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης η ημερήσια πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης ανερχόταν σε 1,6 εκατ. βαρέλια πριν ξεσπάσει ο εμφύλιος πόλεμος στην χώρα.

Από τα τέλη του 2017 η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη φτάνει το 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα, καθώς έχει αποκατασταθεί η λειτουργία σε πετρελαϊκά πεδία που βρίσκονται στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Ωστόσο σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης χαρακτηρίζεται από έντονες διακυμάνσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.