Αυξάνεται σημαντικά το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

Αυξάνεται σημαντικά το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

169
Αυξάνεται σημαντικά το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

Τους δύο πρώτους μήνες του 2018 η συνολική αξία των κινεζικών εισαγωγών και εξαγωγών ανήλθε σε $713 δις, αύξηση κατά 16,7% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η αξία των εξαγωγών της Κίνας για την ίδια περίοδο άγγιξε τα $385 δις, αντιπροσωπεύοντας αύξηση της τάξης του 18%, σε σχέση με το 2017, ενώ οι εισαγωγές προς την Κίνα ανήλθαν σε $318 δις, αύξηση κατά 15,2%. Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας την περίοδο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2018 άγγιξε τα $57 δις.

Η αύξηση του εξωτερικού εμπορίου της Κίνας αποτελεί απόδειξη της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και της ενδυνάμωσης των εμπορικών της δεσμών με άλλους λαούς, οι οποίοι ενισχύονται περαιτέρω μέσα από την πρωτοβουλία της για το Νέο Δρόμο του Μεταξιού.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης τον περασμένο Φεβρουάριο η διακίνηση φορτίων από τους λιμένες της Κίνας άγγιξε τους 677 εκατ. τόνους, αύξηση κατά 2,9% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2017, ενώ η διακίνηση φορτίων για το πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους σημείωσε αύξηση της τάξης του 4,7% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ/EPA/ANDREW GOMBERT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.