Ακόμη ένα περιστατικό σύγκρουσης containerships

Ακόμη ένα περιστατικό σύγκρουσης containerships

782
Ακόμη ένα περιστατικό σύγκρουσης containerships
Φωτό: youtube.com

Λίγες ημέρες μετά τη σύγκρουση των δύο containerships της Hapag- Lloyd, του «MV Tolten» και του «MV Hamburg Bay» στο λιμένα του Καράτσι, μέσα στο σαββατοκύριακο καταγράφηκε ένα παρόμοιο περιστατικό. Αυτήν την φορά μεταξύ δύο πλοίων της MSC και της Maersk.

Το πρωί της 24ης Μαρτίου 2018 σημειώθηκε ένα περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ του «MSC Schuba B», χωρητικότητας 11.000 TEUs και του «Laura Maersk», χωρητικότητας 4.045 TEUs, στο λιμάνι του Callao στο Περού.

Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια ελιγμού του «Laura Maersk», με αποτέλεσμα η πλώρη του συγκεκριμένου πλοίου να ακουμπήσει την πρύμνη του «MSC Schuba B». Από το περιστατικό αυτό σημειώθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές. Ωστόσο τα δύο πλοία παρέμειναν στο λιμάνι του Callao για την διασφάλιση της αξιοπλοΐας τους και την Κυριακή 25 Μαρτίου αναχώρησαν.

Σύμφωνα με ειδικούς, τα πλοία ήρθαν σε επαφή κατά πάσα πιθανότητα απο κακούς χειρισμούς των πλοηγών. Ωστόσο όπως φαίνεται από το βίντεο, οι διορθωτικοί χειρισμοί που έγιναν την τελευταία στιγμή (ανάποδα για το πλοίο της Maersk συν το pull 100% του ρυμουλκού και πρόσω ολοταχώς για το πλοίο της MSC) απεσώβησαν τα χειρότερα.

Φωτό/Βίντεο: youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.