Το Άμπου Ντάμπι «ποντάρει» στην εξάρτηση των ΗΠΑ από το αλουμίνιό του

Το Άμπου Ντάμπι «ποντάρει» στην εξάρτηση των ΗΠΑ από το αλουμίνιό του

159
Το Άμπου Ντάμπι «ποντάρει» στην εξάρτηση των ΗΠΑ από το αλουμίνιό του

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στοχεύει να εξαιρεθεί η χώρα από τους δασμούς που έχει αποφασίσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει στις αμερικανικές εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη εξαιρέσει τον Καναδά και το Μεξικό από την εμπορική προστατευτική πολιτική του, ενώ έχει δηλώσει ότι θα εντάξει στην εξαίρεση και χώρες- συμμάχους των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Gulf Business», τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν τον τρίτο μεγαλύτερο εξαγωγέα αλουμινίου προς τις ΗΠΑ, μετά την Κίνα και τη Ρωσία.

Η ζήτηση από μέρους των ΗΠΑ για αλουμίνιο υψηλής ποιότητας είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς είναι αναγκαίο για την κατασκευή αμερικανικών αεροσκαφών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν πραγματοποιήσει επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε υποδομές και σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις προκειμένου να ενισχύσουν την παραγωγή τους σε αλουμίνιο, έχοντας ως στόχο η οικονομία της χώρας να μην εξαρτάται μόνο από το πετρέλαιο.

Οι ΗΠΑ αποτελούν έναν βασικό αγοραστή αλουμινίου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το 5% των πωλήσεων αλουμινίου από την Emirates Steel, τον μεγαλύτερο παραγωγό αλουμινίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οφείλεται στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.