Ράλι ανόδου για τις νοτιοκορεάτικες εξαγωγές

Ράλι ανόδου για τις νοτιοκορεάτικες εξαγωγές

90
Ράλι ανόδου για τις νοτιοκορεάτικες εξαγωγές

Για 16ο συνεχόμενο μήνα οι εξαγωγές της Ν. Κορέας, που αντιπροσωπεύουν το 50% της οικονομίας της, σημείωσαν αύξηση. Τον περασμένο Φεβρουάριο η αύξηση της συνολικής εξαγωγικής δραστηριότητας της Ν. Κορέας ήταν της τάξεως του 4%, συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2017, φτάνοντας σε αξία τα $44,88 δις.

Η μέση ημερήσια αξία των εξαγωγών της χώρας τον περασμένο Φεβρουάριο ανήλθε σε $2,3 δις, η μεγαλύτερη αξία εξαγωγών που έχει καταγραφεί ποτέ στην χώρα μήνα Φεβρουάριο.

Για την ίδια περίοδο η αξία των εισαγωγών της Ν. Κορέας ανήλθε σε $41,57 δις, αύξηση κατά 14,8% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2017.

Οι εξαγωγές της Ν. Κορέας αφορούσαν κυρίως chips υπολογιστών, ημιαγωγούς, πετροχημικά και πετρελαϊκά προϊόντα, αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές.

Η Κίνα αποτέλεσε τον μεγαλύτερο εισαγωγέα νοτιοκορεατικών εμπορευμάτων για μία ακόμη φορά με την αξία των εισαγωγών της να ανέρχεται σε $11,53 δις τον περασμένο Φεβρουάριο, αύξηση κατά 3,7% σε σχέση με πέρυσι.

Αυξημένες ήταν επίσης οι εξαγωγές της Ν. Κορέας προς τις χώρες της ΝΑ Ασίας και την Ινδία (4,9% και 2,9%, αντίστοιχα), με τις εξαγωγές προς την Ιαπωνία να σημειώνουν αύξηση κατά 21,6%, συγκριτικά με πέρυσι, φτάνοντας σε αξία τα $2,49 δις.

Αντίθετα, μείωση κατά 10,7% καταγράφηκε στις εξαγωγές της Ν. Κορέας προς τις ΗΠΑ, λόγω της ανεπαρκούς ζήτησης από μέρους των ΗΠΑ για υψηλής ζήτησης προϊόντα της Νότιας Κορέας, όπως αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JEON HEON-KYUN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.