Η συνεισφορά της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην παγκόσμια κοινότητα

Η συνεισφορά της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην παγκόσμια κοινότητα

235
Η συνεισφορά της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην παγκόσμια κοινότητα

Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ναυτιλιακοί, ακαδημαϊκοί και διπλωματικοί παράγοντες, συναντώνται στο ναυτιλιακό συνέδριο που διοργανώνει η online ναυτιλιακή εφημερίδα TheSeaNation, στις 14 Μαρτίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με τον τίτλο: «Η Παγκόσμια Επίδραση της Ναυτιλίας – The Global Impact of Shipping», για να συνομιλήσουν για την συνεισφορά της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην παγκόσμια κοινότητα.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, ενώ εξίσου σημαντικές αναμένεται να είναι οι παρεμβάσεις του Πρόεδρου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Εφοπλιστικών Ενώσεων κ. Πάνου Λασκαρίδη (ECSA), του Προέδρου της BIMCO κ. Αναστάσιου Παπαγιαννόπουλου, καθώς και του Προέδρου της Intercargo κ. Ιωάννη Πλατσιδάκη.

Επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι παρεμβάσεις του Προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Γερμανίας κ. Alfred Hartmann, ο οποίος για πρώτη φορά καταφθάνει στην Ελλάδα για να μιλήσει σε ναυτιλιακό συνέδριο, καθώς και του Προέδρου της Grimaldi Lines κ. Emmanuel Grimaldi.

Εξάλλου, για πρώτη φορά σε ναυτιλιακό συνέδριο συναντώνται οι Πρεσβευτές μερικών εκ των σημαντικότερων οικονομικών και ναυτιλιακών κρατών για να μιλήσουν για τη ναυτιλία και για την προσφορά της στην παγκόσμια οικονομία, στην ειρήνη και στον πολιτισμό, ενώ ειδική αναφορά αναμένεται να κάνουν στην διαχρονική προσφορά της ναυτιλίας των Ελλήνων στα έθνη τους.

Συγκεκριμένα θα μιλήσουν:

– H Πρέσβης της Μ. Βρετανίας κυρία Kate Smith CMG,

– Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Jeffrey R. Pyatt,

– Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Yasuhiro Shimizu

– Ο Πρέσβης της Ν. Κορέας κ. AHN Youngjip

– Ο Πρέσβης της Νορβηγίας κ. John Eugene Gjelstad και

– Ο Επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Κίνας, κ. Gao Wenqi*

Στη συνέχεια, σημαντικοί Έλληνες εφοπλιστές, πρόεδροι θεσμικών φορέων της ναυτιλίας, ακαδημαϊκοί, αλλά και άλλα υψηλόβαθμα ναυτιλιακά στελέχη από όλο το φάσμα των ναυτιλιακών τομέων και δραστηριοτήτων θα ανταλλάξουν απόψεις για τη μέλλον της ναυτιλίας.

TSN Shipping Impact-A4-HR-1

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο Δρ. Αιμίλιος Αυγουλέας, κάτοχος της έδρας Διεθνούς Τραπεζικής και Χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ο εφοπλιστής και Πρόεδρος της Helmepa Δρ. Γιώργος Γράτσος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης, οι εφοπλιστές κ. Ματθαίος Δ. Λω, κ. Δημήτρης Φαφαλιός, κ. Γιώργος Σ. Αλεξανδράτος, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Ναυλομεσιτών κ. Τζων Ν. Κοτζιάς, ο Πρόεδρος του Propeller Club Port of Piraeus κ. Γιώργος Ξηραδάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Petrofin κ. Τεντ Πετρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής των Moore Stephens στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, o Διευθυντής Πωλήσεων της SETEL Hellas κ. Γιώργος Χρηστάκος, Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Golden Cargo κ. Κώστας Αχλαδιώτης, κ.α.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Τομεάρχης Ναυτιλίας και βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ.

Για εγγραφές, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.