Η Petronas επεκτείνει την παρουσία της σε αναδυόμενες αγορές

Η Petronas επεκτείνει την παρουσία της σε αναδυόμενες αγορές

81
Η Petronas επεκτείνει την παρουσία της σε αναδυόμενες αγορές

Ο κρατικός ενεργειακός όμιλος της Μαλαισίας, Petronas, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με βάση την οποία πρόκειται να προμηθεύσει για πρώτη φορά την Ινδία με LNG.

Η συμφωνία υπογράφηκε με την H-Energy Mideast DMCC (HEMD), η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι αλλά δραστηριοποιείται και σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση της Ινδίας επιθυμεί να αυξηθεί στην χώρα η χρήση «καθαρών» μορφών ενέργειας. Συγκεκριμένα στόχος είναι μέχρι το 2022 το 15% των ενεργειακών αναγκών της Ινδίας να καλύπτεται μέσω της χρήσης του LNG, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό είναι μόνο το μισό.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια θα σημειωθεί αύξηση στις εισαγωγές της χώρας σε LNG και επίσης θα κατασκευαστούν τερματικοί σταθμοί για τη διαχείρισή του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Ινδία στοχεύει να εισάγει σε ετήσια βάση 70 εκατ. τόνους LNG, αριθμός μεγαλύτερος από τις αντίστοιχες εισαγωγές της Κίνας το 2017, ενώ η Ινδία εκτιμάται ότι θα βρεθεί σε απόσταση πνοής από τον μεγαλύτερο αγοραστή LNG παγκοσμίως, την Ιαπωνία.

Αναφορικά με την Petronas, η παραπάνω συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της σύμφωνα με την οποία στοχεύει να επεκτείνει την παρουσία της σε ταχέως αναπτυσσόμενες χώρες.

Φωτό: petronas.com.my

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.