Ακόμη μία χώρα επικυρώνει τη Σύμβαση του Ballast Water Management

Ακόμη μία χώρα επικυρώνει τη Σύμβαση του Ballast Water Management

461
Ακόμη μία χώρα επικυρώνει τη Σύμβαση του Ballast Water Management

Οι διεθνείς περιβαλλοντικοί κανονισμοί αποτελούν μία πρόκληση για τη ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ναυτιλιακών κρατών ανταποκρίνεται στις διεθνείς απαιτήσεις με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Σύμβαση του Ballast Water Management (BWM) αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα διεθνής νομοθεσίας η οποία επιδιώκει μία αλλαγή νοοτροπίας από τη διεθνή ναυτιλία και την υιοθέτηση μίας περιβαλλοντικής συνείδησης από τα ναυτιλιακά κράτη.

Όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO), το Κατάρ αποτελεί την τελευταία μέχρι στιγμής χώρα η οποία επικύρωσε τη Σύμβαση του BWM. Ως γνωστό η Σύμβαση του BWM τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Σεπτέμβριο και ορίζει ότι τα πλοία πρέπει να είναι εξοπλισμένα με συστήματα διαχείρισης του θαλάσσιου έρματος, προκειμένου να μην «επιβαρύνεται» το θαλάσσιο οικοσύστημα με παθογόνους και επικίνδυνους μικροοργανισμούς.

Με την προσθήκη του Κατάρ το σύνολο των χωρών που έχουν πλέον επικυρώσει τη συγκεκριμένη Σύμβαση ανέρχεται σε 68, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 75% του παγκόσμιου τονάζ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.