Η Ινδία στοχεύει να υπερτριπλασιάσει τις εισαγωγές της σε LNG

Η Ινδία στοχεύει να υπερτριπλασιάσει τις εισαγωγές της σε LNG

105
Η Ινδία στοχεύει να υπερτριπλασιάσει τις εισαγωγές της σε LNG

Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει έντεκα τερματικούς σταθμούς εισαγωγής LNG τα επόμενα επτά χρόνια, καθώς το LNG εκτιμάται ότι θα αποτελεί μέχρι το 2022 το 15% των πηγών ενέργειας της χώρας.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης η Ινδία διαθέτει ήδη τέσσερις τερματικούς σταθμούς μέσω των οποίων εισάγονται 20 εκατ. τόνοι LNG ετησίως, οι οποίοι έχει υπολογιστεί ότι καλύπτουν το 6,5% των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Ινδία στοχεύει τα υπερτριπλασιάσει τις εισαγωγές της σε LNG τα επόμενα χρόνια, αγγίζοντας τους 70 εκατ. τόνους σε ετήσια βάση.

Η κυβέρνηση της Ινδίας, όπως και πολλές άλλες χώρες, στρέφει το ενδιαφέρον της σε καθαρότερες μορφές ενέργειας όπως το LNG, περιορίζοντας την εξάρτηση των νοικοκυριών και των βιομηχανιών της από τον άνθρακα και το ξύλο. Ενδεικτικό παράδειγμα της αλλαγής νοοτροπίας της χώρας αποτελεί ο στόχος της να προσφέρει υπηρεσίες bunkering με LNG σε πλοία που προσεγγίζουν τον λιμένα του Cochin, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Επίσης η ινδική κυβέρνηση σχεδιάζει μέχρι το 2030 όλα τα αυτοκίνητα που παράγουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες της να είναι ηλεκτρικά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.