Σε μια ολοκληρωμένη πολιτική για τη μείωση των εκπομπών CO2 προχωρά η...

Σε μια ολοκληρωμένη πολιτική για τη μείωση των εκπομπών CO2 προχωρά η Γερμανία

48
Σε μια ολοκληρωμένη πολιτική για τη μείωση των εκπομπών CO2 προχωρά η Γερμανία

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών Dieter Kempf εξέφρασε την αντίθεσή του αναφορικά με τις «ατομικές ενέργειες» από μέρους της Γερμανίας σε τομείς που αφορούν την ενέργεια και την κλιματική πολιτική.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο German Press Agency, ο κ. Kempf επεσήμανε ότι μια «απομονωμένη» εθνική δράση ενδεχομένως να μην φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα διότι η παραγωγή ενέργειας θα μεταφερόταν σε ξένες χώρες και η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας θα συνέχιζε να σημειώνει αύξηση.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, η πολιτική της χώρας αναφορικά με την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή θα πρέπει να λάβει υπόψη την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής βιομηχανίας και όχι την αποδυνάμωσή της.

Ο κ. Kempf ανέφερε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες συζητήσεις για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή και να καθοριστεί η πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί ξεχωριστά για τομείς της χώρας, που αφορούν μεταξύ άλλων τη βιομηχανία της, την ενέργειά της και τις μεταφορές της για την σωστότερη αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προβλημάτων.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο στόχος από μέρους της Γερμανίας, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, ο οποίος αφορά τη μείωση των  εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% το 2020, συγκριτικά με τις αντίστοιχες εκπομπές του 1990 θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Σύμφωνα με το German Press Agency μια μεγάλη μελέτη αναφορικά με την κλιματική αλλαγή πρόκειται να δημοσιευτεί σύντομα από την Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών, στόχος της οποίας θα είναι να παρουσιαστούν τεκμηριωμένα οι τεχνικές και οικονομικές δυνατότητες αναφορικά με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.