Σε συνεχή αύξηση η παραγωγή χάλυβα από την Κίνα

Σε συνεχή αύξηση η παραγωγή χάλυβα από την Κίνα

57
Σε συνεχή αύξηση η παραγωγή χάλυβα από την Κίνα

Η παραγωγή χάλυβα της Κίνας σημειώνει συνεχή αύξηση, λόγω της σταθερής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα αλλά και της αυξανόμενης ζήτησης για το συγκεκριμένο μετάλλευμα από άλλες χώρες.

Σύμφωνα με στοιχεία του National Development and Reform Commission (NDRC) τους έντεκα πρώτους μήνες του 2017 η συνολική παραγωγή χάλυβα στην Κίνα ανήλθε σε 764,8 εκατ. τόνους, αύξηση κατά 5,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Αύξηση της εγχώριας παραγωγής χάλυβα καταγράφηκε παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Κίνας να περιορίσει την πλεονάζουσα παραγωγή της.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Xinhuanet, η συνολική παραγωγή χάλυβα της Κίνας το 2017 εκτιμάται ότι έχει φτάσει τους 832 εκατ. τόνους, ενώ αναμένεται αύξηση της παραγωγής κατά 0,7% το 2018, αγγίζοντας τους 838 εκατ. τόνους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SHUANGQI

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.