Παράρτημα στο Ιράκ ανοίγει ο σαουδαραβικός κολοσσός SABIC

Παράρτημα στο Ιράκ ανοίγει ο σαουδαραβικός κολοσσός SABIC

62
Παράρτημα στο Ιράκ ανοίγει ο σαουδαραβικός κολοσσός SABIC

Ο σαουδαραβικός κολοσσός Saudi Basic Industries Corp (SABIC), ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο των διαφοροποιημένων χημικών ουσιών (χημικά, βιομηχανικά πολυμερή, λιπάσματα και μέταλλα), σχεδιάζει την ίδρυση γραφείου στο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, κατά την επίσκεψη του στην πόλη Βασόρα.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού σε συνέδριο για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας Σαουδικής Αραβίας και Ιράκ.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω πως η SABIC βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την ίδρυση γραφείων στο Ιράκ, γεγονός που θα ενισχύσει τη διαθεσιμότητα πετροχημικών προϊόντων στη χώρα, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει ευκαιρίες στην εταιρεία για την ενίσχυση των επενδύσεων της στο συγκεκριμένο τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός του Βασιλείου.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ πρόκειται για τη δεύτερη εταιρεία του Βασιλείου που ολοκληρώνει την ίδρυση γραφείων στο Ιράκ, καθώς έχει ήδη προηγηθεί σχετική ανακοίνωση από την Industrialisation & Energy Services Co (TAQA).

Σημειώνεται πως τον Αύγουστο του 2015 Σαουδική Αραβία και Ιράκ, στο πλαίσιο της προσπάθειας να βελτιώσουν τις οικονομικές τους σχέσεις τους, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ανοίξουν ξανά τα σύνορα στο Αράρ, με στόχο να διευκολυνθεί η εκτέλεση των εμπορικών τους συναλλαγών. Οι σχέσεις των δύο γειτόνων παρέμεναν τεταμένες από το 1990 και λόγω της τότε εισβολής των ιρακινών στρατευμάτων στο Κουβέιτ έως και πριν λίγους μήνες, οπότε και αποφασίστηκε το άνοιγμα του συνοριακού περάσματος του Αράρ.

Φωτο: Saudi Basic Industries Corp

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.