Η διεθνής ναυτιλία στρέφεται στο LNG

Η διεθνής ναυτιλία στρέφεται στο LNG

104
Η διεθνής ναυτιλία στρέφεται στο LNG

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας σε μια προσπάθειά της να προωθήσει την «πράσινη» ναυτιλία και την προστασία του περιβάλλοντος αποφάσισε από το 2018 να προχωρήσει στη ναυπήγηση πλοίων που να καταναλώνουν ως καύσιμο το LNG.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, η νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, πρόκειται να υπογράψει συμφωνία με την Korea Gas Corp., καθώς και με κρατικά ναυπηγεία και λιμενικές αρχές της χώρας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας μία ομάδα εργασίας πρόκειται να πραγματοποιήσει μια μελέτη σκοπιμότητας του έργου της ναυπήγησης των νέων και σύγχρονων πλοίων τους επόμενους μήνες.

Η συγκεκριμένη κίνηση από τη μεριά της Νότιας Κορέας είναι μέρος της γενικής προσπάθειας της χώρας να ανταποκριθεί στη διεθνή νομοθεσία του IMO για καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2020.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.