Το LNG σημαντική πηγή ενέργειας για την Κίνα

Το LNG σημαντική πηγή ενέργειας για την Κίνα

75
Το LNG σημαντική πηγή ενέργειας για την Κίνα

Αυξημένη είναι η όρεξη της Κίνας για εισαγωγές φυσικού αερίου. Ο κ. Gao Feng. εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, ενημέρωσε ότι πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα στην χώρα η κατασκευή διασυνοριακών αγωγών φυσικού αερίου αλλά και τερματικών σταθμών υποδοχής LNG.

Σύμφωνα με τον κ. Feng η κινεζική κυβέρνηση ωθεί την εγχώρια βιομηχανία να αυξήσει την παραγωγή LNG και συγχρόνως να εισάγει φορτία από το εξωτερικό για την κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Οι εισαγωγές της χώρας σε LNG είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την Κίνα, λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης ζήτησης στην χώρα για υγροποιημένο φυσικό αέριο αλλά και των βελτιωμένων υποδομών που διαθέτει η Κίνα για την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή του αερίου.

Από τις αρχές του Ιανουαρίου 2017 έως και τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου οι εισαγωγές LNG της Κίνας σημείωσαν σημαντική αύξηση, της τάξεως του 24,9%, αγγίζοντας τους 54,165 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.