Νέα μέτρα για τη διάσωση της Samsung Heavy Industries

    225
    Νέα μέτρα για τη διάσωση της Samsung Heavy Industries

    Εντατικές προσπάθειες κάνουν τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries (SHI) προκειμένου να διασωθούν, καθώς συνεχίζουν να υφίστανται οικονομικές ζημίες.

    Το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η SHI κατέγραψε έσοδα ύψους $21 εκατ., σημαντικά μειωμένα συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ($115 εκατ).

    Στοχεύοντας στην οικονομική της επιβίωση η SHI ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εκδώσει νέες μετοχές τον ερχόμενο Μάρτιο, συνολικής αξίας $1,36 δις.

    Μέσα από την έκδοση μετοχών τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, θα προβούν σε αποπληρωμή ορισμένων δανειακών τους υποχρεώσεων.

    Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας ανακοίνωσε ότι στόχος αποτελεί για το νέο έτος ο περιορισμός των λειτουργικών ζημιών της SHI κατά 50% περίπου, από $451 εκατ. σε $221 εκατ.

    Από τα μέσα του 2017 τα δεύτερα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Ν. Κορέας αγωνίζονται να επιβιώσουν λαμβάνοντας μέτρα προς την επίτευξη του σκοπού αυτού (απολύσεις εργαζομένων, περικοπές μισθών εργαζομένων κ.ά.)

     

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.