Η πορεία των ναύλων διεθνώς

Η πορεία των ναύλων διεθνώς

240
Η πορεία των ναύλων διεθνώς

Dry

Αύξηση καταγράφεται στους ναύλους των Capesizes για συμβόλαια εξαμηνιαίας διάρκειας αγγίζοντας τα $21.500/ημέρα στα δρομολόγια Ατλαντικού και τα $20.500/ημέρα στα δρομολόγια του Ειρηνικού, συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα ($18.500/ημέρα). Ωστόσο, οι ναύλοι για τα ίδια πλοία στα ετήσια και διετή συμβόλαια παραμένουν σταθερά στα $16.000/ημέρα από τις αρχές Νοέμβρη.

Σε ό,τι αφορά τα πλοία κατηγορίας Panamax, οι ναύλοι ανέρχονται σε $12.500/ημέρα για συμβόλαια ετήσιας διάρκειας στα δρομολόγια του Ατλαντικού και σε $12.750/ημέρα στα δρομολόγια του Ειρηνικού. Συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες εβδομάδες του Νοεμβρίου, οι ναύλοι στα συμβόλαια μακροχρόνιας διάρκειας για τα πλοία ίδιας κατηγορίας κυμαίνονται σε σταθερά επίπεδα, ενώ καταγράφεται αυτήν την εβδομάδα ελαφρά αύξηση στα εξαμηνιαία συμβόλαια.

Οι ναύλοι στα Supramaxes ανέρχονται σε $11.500/ημέρα σε ετήσια συμβόλαια στα δρομολόγια του Ατλαντικού και σε $10.250/ημέρα στα δρομολόγια του Ειρηνικού Ωκεανού.

Αναφορικά με την αγορά των πλοίων κατηγορίας Handy, οι ναύλοι κυμαίνονται στα $8.750/ημέρα, σημαντική μείωση σε σχέση με τις τρείς τελευταίες εβδομάδες ($10.000/ημέρα).

Alibra

Wet

Ανοδικές προβλέπονται οι τιμές του πετρελαίου λόγω της συμφωνίας του OPEC για μείωση της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής.

Οι ναύλοι στην αγορά των wet κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες του Νοεμβρίου.
Οι ναύλοι στα πλοία κατηγορίας VLCC ανέρχονται σε $28.000/ημέρα για συμβόλαια ετήσιας και σε $29.000/ημέρα για διετή συμβόλαια.
Σε ό, τι αφορά τα Suezmaxes, οι ναύλοι κυμαίνονται στα $18.750/ημέρα και στα $20.000/ημέρα για ετήσια και διετή συμβόλαια, αντίστοιχα.

Οι ναύλοι στα M3 tankers κυμαίνονται σε σταθερά επίπεδα από τις αρχές του Νοεμβρίου για συμβόλαια διετούς, τριετούς και πενταετούς διάρκειας, ενώ μικρή αύξηση έχουν σημειώσει στα συμβόλαια ετήσιας διάρκειας, αγγίζοντας τα $13.750/ημέρα.

Alibra wet 48

Φωτό: teekay.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.