Τι μέλλει γενέσθαι με τη συμφωνία του OPEC

Τι μέλλει γενέσθαι με τη συμφωνία του OPEC

73
Τι μέλλει γενέσθαι με τη συμφωνία του OPEC

Στα $50-60 δολάρια το βαρέλι προβλέπει ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, πως θα κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου το 2018. Ωστόσο, ο Ρώσος Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Maksim Oreshkin, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, είχε αναφέρει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο το Υπουργείο Ενέργειας να αναθεωρήσει τις αρχικές του προβλέψεις και τελικά να παρατηρηθεί αύξηση στην τιμή του πετρελαίου.

Την ίδια ώρα εκπρόσωποι ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών, σε συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Ενέργειας της χώρας, συζήτησαν το ενδεχόμενο της παράτασης της συμφωνίας του OPEC για μείωση της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής για μια περίοδο 6 μηνών μετά τη λήξη της τον ερχόμενο Μάρτιο. Σύμφωνα με το Tass, όλες σχεδόν οι εταιρείες φαίνεται πως είναι σύμφωνες με μια περαιτέρω παράταση της συμφωνίας. Ωστόσο, μια ακόμη συνάντηση μεταξύ των πετρελαϊκών εταιρειών και του Υπουργού Ενέργειας πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα για, πριν την προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των χωρών-μελών του OPEC, όπου και θα συζητηθεί εκτενώς το εν λόγω θέμα.

Σε δηλώσεις του ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε ότι είναι προτιμητέα μια παράταση της συμφωνίας του OPEC μέχρι τα τέλη του 2018, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Tass, υποστηρίζεται ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία έχουν ήδη καταλήξει σε συμφωνία για την επέκταση της συμφωνίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.