Ανανεώσεις στόλων δεξαμενοπλοίων παρά την κρίση

Ανανεώσεις στόλων δεξαμενοπλοίων παρά την κρίση

189
Ανανεώσεις στόλων δεξαμενοπλοίων παρά την κρίση

Στο πλαίσιο ανανέωσης του στόλου της, η DHT Holdings ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τρία από τα παλαιότερα σε ηλικία πλοία κατηγορίας VLCC που διαθέτει. Πρόκειται για τα δεξαμενόπλοια DHT Utah και DHT Utik,τα οποία ναυπηγήθηκαν το 2001, καθώς και το DHT Eagle, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2002.

Η αξία της πώλησης των τριών πλοίων της DHT Holdings εκτιμάται σε $66,5 εκατ. Μέρος των χρημάτων πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία για την αποπληρωμή τραπεζικού δανείου της.

Η παράδοση των πλοίων DHT Utah και DHT Utik στο νέο ιδιοκτήτη, του οποίου το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, θα λάβει χώρα πριν από τα τέλη του 2017, ενώ η παράδοση του τρίτου πλοίου τον Ιανουάριο του 2018.

Μετά την πώληση των τριών πλοίων, η εταιρεία θα διαθέτει στόλο από 27 πλοία κατηγορίας VLCC, εκ των οποίων τα 23 εν ενεργεία και τα 4 υπό ναυπήγηση και 2 πλοία κατηγορίας Aframax.

Η μέση ηλικία των πλοίων κατηγορίας VLCC που θα διαθέτει η εταιρεία μετά την πώληση των τριών παραπάνω θα είναι περίπου 6 ετών.

Φωτό: dhtankers.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.