Το LNG «εκθρονίζει» τον άνθρακα

Το LNG «εκθρονίζει» τον άνθρακα

147
Το LNG «εκθρονίζει» τον άνθρακα

Ρεκόρ καταγράφουν οι εξαγωγές φυσικού αερίου από τη Νορβηγία προς τις χώρες της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, το περασμένο έτος οι εξαγωγές φυσικού αερίου ανήλθαν σε 123 δις κυβικά μέτρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhuanet. Από τον Οκτώβριο του 2016 έως και τον περασμένο Οκτώβριο η ζήτηση φυσικού αερίου από τις ευρωπαϊκές χώρες σημείωσε αύξηση της τάξεως των 20 δις κυβικών μέτρων, η οποία καλύφθηκε κυρίως από τη Νορβηγία αλλά και από τη Ρωσία.

Άλλωστε η Statoil, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Νορβηγίας αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα φυσικού αερίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Tor Martin Anfinnsen, υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος της Statoil, τόνισε ότι οι αυξημένες εξαγωγές σε φυσικό αέριο οφείλονται στην τάση των ευρωπαϊκών χωρών και όχι μόνο, προς την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς αντικατάσταση του άνθρακα, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Xinhuanet οι νέες πολιτικές ευρωπαϊκών κρατών, καθώς και άλλων χωρών, προωθούν την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, περιορίζοντας ταυτόχρονα την χρήση του άνθρακα, καθώς αποτελεί μια πηγή ενέργειας ιδιαίτερα κοστοβόρα και «επιβαρυντική» για το περιβάλλον.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.