Η πραγματική εικόνα στην παγκόσμια διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων

Η πραγματική εικόνα στην παγκόσμια διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων

92
Η πραγματική εικόνα στην παγκόσμια διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων

Ο όγκος του φορτίου των εμπορευματοκιβωτίων που διακινήθηκε παγκοσμίως στα λιμάνια το τρίτο τρίμηνο του 2017 αυξήθηκε κατά 7,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, μια αύξηση υψηλότερη από την αναμενόμενη.

Τα παραπάνω αποτελέσματα προέκυψαν από έρευνα που διεξήχθη από την Alphaliner σε 150 από τα μεγαλύτερα λιμάνια διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η μεγαλύτερη αύξηση, της τάξεως του 10%, καταγράφηκε σε λιμένες της Λατινικής Αμερικής. Αναλυτές της Alphaliner αναφέρουν ότι η αύξηση του όγκου διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στην θαλάσσια περιοχή της Λατινικής Αμερικής θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές ανακατατάξεις στα δρομολόγια Ασίας- Νότιας Αμερικής, με νέα πλοία να εντάσσονται στα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Αυξημένη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, της τάξεως του 9,3%, καταγράφηκε το τρίτο τρίμηνο και σε λιμένες της Κίνας, όπως το Χονγκ Κονγκ,

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι παρατηρείται αυξημένη παγκόσμια διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, παραμένει η υπερπροσφορά χωρητικότητας στην αγορά των containerships.

Σύμφωνα με στοιχεία της Alphaliner η προσφορά χωρητικότητας σε containerships έχει υπερβεί την αντίστοιχη ζήτηση κατά 8,1% στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας ότι η υπερπροσφορά χωρητικότητας των containerships έχει οδηγήσει σε μείωση των ναύλων κατά 4% την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.