Η πορεία των ναύλων διεθνώς

Η πορεία των ναύλων διεθνώς

221
Η πορεία των ναύλων διεθνώς

Dry

Οι ναύλοι στην αγορά των Capesizes για συμβόλαια ετήσιας διάρκειας παραμένουν στα $16.000/ημέρα από τις αρχές του Νοέμβρη, ενώ για ναυλώσεις εξαμηνιαίας διάρκειας ανέρχονται σε τουλάχιστον $18.500/ημέρα.

Αναφορικά με την αγορά των Panamaxes παρατηρείται πτώση στους ναύλους στα συμβόλαια εξαμηνιαίας διάρκειας, οι οποίοι αγγίζουν τα $13.500/ημέρα για δρομολόγια του Ατλαντικού και τα $11.000/ημέρα για δρομολόγια του Ειρηνικού.

Οι ναύλοι στα πλοία κατηγορίας Supramax καταγράφουν μικρή πτώση στα δρομολόγια του Ειρηνικού ωκεανού σε σχέση με τις αρχές του τρέχοντος μήνα, αγγίζοντας τα $10.250/ημέρα σε συμβόλαια εξαμηνιαίας διάρκειας και τα $10.300/ημέρα στα ετήσια συμβόλαια.

Dry 46 wk

Wet

Σε σταθερά επίπεδα κυμαίνονται αυτήν την εβδομάδα οι ναύλοι στην αγορά των δεξαμενόπλοιων. Τα πλοία κατηγορίας VLCC άγγιξαν τα $27.500/ημέρα, για συμβόλαια ετήσιας και διετούς διάρκειας. Οι ναύλοι στα ίδιας κατηγορίας πλοία για διαδρομές στον Κόλπο της Μέσης Ανατολής και σε δρομολόγια της Δυτικής Αφρικής κατέγραψαν ελαφριά αύξηση. Θετικές είναι οι προσδοκίες για νέα και σύγχρονης τεχνολογίας δεξαμενόπλοια μέχρι τα τέλη του 2017, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για χωρητικότητα.

Οι ναύλοι στα Suezmaxes άγγιξαν τα $18.750 για συμβόλαια ετήσιας διάρκειας και τα $19.250/ημέρα για διετή συμβόλαια.

Wet 46 wk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.