Προς ανακύκλωση έξι bulkers της COSCO Shipping International

    199
    Προς ανακύκλωση έξι bulkers της COSCO Shipping International

    Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

    Η COSCO Shipping International (Σιγκαπούρη) έστειλε έξι πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου προς ανακύκλωση κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, μειώνοντας τον στόλο της σε τέσσερα πλοία κατηγορίας Handymax.

    Η απόφαση βασίστηκε στην προσδοκία ότι, με βάση τις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς, οποιαδήποτε ανάκαμψη στη ναυλαγορά του χύδην ξηρού φορτίου θα παραμείνει ασθενής.

    “Σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες αγοράς και λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόστος συντήρησης του στόλου των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου θα συνεχίσει να αυξάνεται, ο όμιλος έχει στείλει προς ανακύκλωση 6 φορτηγά πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου μέχρι και τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2017″, ανέφερε η εταιρεία. Ο μικρότερος στόλος του ομίλου παρουσίασε το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους καθαρή απώλεια $3,3 εκατ. και καθαρή ζημία από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στις ναυτιλιακές εταιρείες χύδην ξηρού φορτίου και σε άλλες επιχειρήσεις ύψους 23,9 εκατομμυρίων 17,5 εκατ. ευρώ για τους πρώτους εννέα μήνες του 2017.

    Συνολικά, ο Όμιλος κατέγραψε καθαρό κέρδος που αναλογεί στους μετόχους ύψους 24,8 εκατ. SGD το τρίτο τρίμηνο του 2017, σημαντική ανάκαμψη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή απώλεια ύψους 102,3 εκατ. SGD και καθαρή ζημία ύψους 75 εκατ. SGD για τους εννέα πρώτους μήνες του 2017, 51 % χαμηλότερη απώλεια σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

    Τον Αύγουστο του 2017, οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν τη συμφωνία πώλησης και αγοράς της με την COSCO Shipping Heavy Industry, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάθεση του 51% του μετοχικού της κεφαλαίου στον όμιλο COSCO Shipyard Group, 50% συμμετοχές στο μετοχικό κεφάλαιο των ναυπηγείων COSCO (Nantong) και 39,1% στο μετοχικό κεφάλαιο των ναυπηγείων COSCO (Dalian) για ποσό $211,1 εκατ. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2017. Η COSCO Shipping International δήλωσε ότι εργάζεται για να ολοκληρώσει την προτεινόμενη διάθεση “όσο το δυνατόν συντομότερα”.

    “Η εταιρεία προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση για τη χρηματοδότηση μελλοντικών έργων, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν συγχωνεύσεις και εξαγορές, καθώς και απαιτήσεις κεφαλαίου κίνησης του ομίλου. Από αυτή την άποψη, η διοίκηση της εταιρείας έχει ξεκινήσει και επανεξετάζει ενεργά τις πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες “.

    Η εταιρεία πρόσθεσε ότι έχει προχωρήσει με την προτεινόμενη απόκτηση ποσοστού 40% στην PT Ocean Global Shipping από την Τζακάρτα για $10,24 εκατ.

    Η PT Ocean Global Shipping ασχολείται με την υλικοτεχνική υποστήριξη, την πλοήγηση και τη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων, τη ναυτιλιακή πρακτορεία, τη ναύλωση και την ανεφοδιασμό πλοίων.

    Επιπλέον, η COSCO Shipping International προέβη σε εθελοντική προσφορά μετρητών για την εταιρεία Cogent Holdings Limited (CHL), μια ανώνυμη εταιρεία που έχει συσταθεί στη Σιγκαπούρη και ειδικεύεται στις υπηρεσίες διαχείρισης logistics.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.