Αναγκαίες συνεργασίες στην αγορά των chemical tankers

Αναγκαίες συνεργασίες στην αγορά των chemical tankers

95
Αναγκαίες συνεργασίες στην αγορά των chemical tankers

Ο νορβηγικός όμιλος Odfjell SE υπέγραψε συμφωνία με την Sinochem Shipping Singapore Pte. Ltd. για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας, η οποία θα διαθέτει 8 chemical tankers, χωρητικότητας 40.900 τόνων, έκαστο. Τα συγκεκριμένα πλοία, ιδιοκτησίας της Sinochem, έχουν ναυπηγηθεί στα κινέζικα ναυπηγεία Hantong Wing Shipyard.

Μέρος της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών αποτελεί η χρονοναύλωση των τεσσάρων εκ των οκτώ πλοίων από την Odfjell, η οποία στο τέλος της ναύλωσης θα έχει το δικαίωμα να τα αγοράσει. Τα υπόλοιπα τέσσερα πλοία θα παραμείνουν προς το παρόν υπό την ιδιοκτησία της Sinochem και στη συνέχεια θα ενταχθούν στον στόλο της Odfjell.

Τη διαχείριση της νέας κοινοπραξίας θα αναλάβει η Odfjell, ενώ τα οκτώ πλοία θα εκτελούν δρομολόγια ως μέρος του στόλου του νορβηγικού ομίλου.

Η Odfjell διαθέτει προς το παρόν 80 πλοία (chemical tankers και gas carriers), μεταφορικής ικανότητας από 4.000 έως 75.000 DWT και στοχεύει στα επόμενα χρόνια να αυξήσει τον αριθμό τους σε 100, ως μέρος του προγράμματός της για επέκταση του στόλου της.

Φωτό: odfjell.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.