Προς τη ναυπήγηση νέων παγοθραυστικών

    224
    Προς τη ναυπήγηση νέων παγοθραυστικών

    Το «Eduard Toll» αποτελεί το πρώτο παγοθραυστικό πλοίο της Teekay LNG Partners, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους ιδιοκτήτες και διαχειριστές πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο.

    Η εταιρεία παρέλαβε το παγοθραυστικό τον περασμένο Ιανουάριο από την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) με στόχο να χρησιμοποιηθεί στο «Yamal LNG Project», στην περιοχή της Ρωσικής Αρκτικής.

    Το συγκεκριμένο παγοθραυστικό αποτελεί το πρώτο από τα έξι που έχει παραγγείλει η εταιρεία από την DSME, χωρητικότητας 172.000 κυβικών μέτρων και κατηγορίας ARC7, με δυνατότητα θραύσης πάγου πάχους έως και 1,7 μέτρων.

    To παγοθραυστικό πλοίο πρόσφατα ολοκλήρωσε τις θαλάσσιες δοκιμές του κοντά στις ακτές της Νότιας Κορέας και είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί στην περιοχή της Ρωσικής Αρκτικής.

    Το «Yamal LNG Project» εκτιμάται πως θα παράγει 16,5 εκατ. μετρικούς τόνους LNG ετησίως έως το 2019 και για τις ανάγκες των εξαγωγών θα απαιτούνται τουλάχιστον δεκαπέντε παγοθραυστικά πλοία, κατηγορίας ARC7.

    Φωτό: teekay.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.